БългарскиБългарски
  • Вашата количка е празна!

Радиостанции Uniden Pmr1189 - 2Ck

153.60лв.
  • Производител: Uniden
  • Код на продукта: 5020003
  • Наличност: В наличност

Описание

Комплект любителски радиостанции Uniden PMR1189-2CK, или така наречените уоки токи, включва 2 броя радиостанции, зарядно устройство, презареждащи се батерии, 2 броя щипки за колан. Водоустойчиви и напълно потопяеми във вода. Отговарят на международния стандарт JIS7 за работа при лоши атмосферни условия. При изпускане във вода не потъват!

Работен обхват до10 км
Оперативна честотаPMR
Брой канали8
Лични кодове121
Директно повикванеДа
Тих режимДа
ВодоустойчивостДа, клас JIS7
ПлаващиДа
Тон "разбрано"Да
Осветен дисплейДа
ВибрацияДа
Заключване на клавиатуратаДа
Щипка за коланДа
Поставка за зарежданеДа
Функция пестене на батерияДа
Брой мелодии за аларма10
Индикация на батериятаДа
Акумулаторни батерииДа

Обхват на действие

Радиостанции Uniden PMR1189-2CK са удобни и многофункционални радиостанции от висок клас. Обхватът им е до 10 километра, като разстоянието на работа между две радиостанции се измерва винаги в права линия, без да се отчитат евентуални препятствия. Затова имайте предвид, че реалният обхват може да бъде различен, според това къде се използват радиостанциите. 


Персонални кодове за сигурност

Uniden PMR1189-2CK е снабден с персонални кодове за сигурност, които позволяват да намерите свободен персонален канал много по-лесно. Възможни са различни комбинации на цифрите с цел постигане на максимална сигурност при радиовръзка. Разполагате с 8 канала за връзка, 121 частни и 122 групови кода.


Голям и осветен дисплей

За допълнителен комфорт тези радиостанции имат голям и осветен LCD дисплей. Това е важно предимство, ако решите да използвате устройството през нощта, под земята или в помещения с много ниска осветеност. За ваша сигурност и улеснение на осветения дисплей получавате непрекъсната информация за избрания канал, частни кодове, текущ заряд на батерията.


Мелодии

Uniden PMR1189-2CK разполага с десет различни мелодии. Тази функция ви позволява да изберете собствена мелодия на известяване за вашата радиостанция, която лесно да различавате, ако сте сред група от хора, използващи радиостанции. Това е голямо предимство и за хората, които имат проблем със слуха - може да долавяте по-добре едни тонове, за разлика от други. Благодарение на тази функция на радиостанцията можете да нагласите мелодията, която ще чувате най-добре.


Вибрация

Тази функция ви позволява да нагласите радиостанцията да вибрира, вместо да сигнализира шумно, когато някой ви търси. Особено подходяща е за определени ситуации, в които не искате да бъдете забелязани и ви е нужно дискретно сигнализиране за входящо повикване.


Удължаване на живота на батерията

Енергоспестяващата функция се активира 3 секунди след последното боравене с радиостанцията. Това може значително да удължи времето за ползването й, преди да е необходимо да презаредите батериите. 


Зарядно устройство

Изключително важно е да разполагате с батерия, на която може да разчитате, когато ползвате радиостанция. Комплектът съдържа 2 презареждащи се NiMD батерии. В допълнение, тя може да работи и с 4 ААА батерии. Това е предимство, ако сте на къмпинг и няма къде да заредите презареждащата се батерия. Животът на NiMD батерия (и на четирите броя AAA батерии) е приблизително 12 часа при ниска активност. Животът на NiMD батерия неизменно ще намалява с времето на ползване.


Индикатор за батерия

Вграденият индикатор за нивото на батерия ви дава информация кога е необходимо да заредите вашата радиостанция. Ще получите допълнителна индикация, когато капацитетът на батерията е на минимум. Тази функция ще ви спести непредвидени ситуации, в които липсва връзка, защото ще имате достатъчно време, за да подмените батериите.


Водоустойчивост

На лодка или воден парк? Никакъв проблем за Uniden PMR1189-2CK! Освен че радиостанцията е водоустойчива, тя не потъва. Дори да я изпуснете във водата, докато сте в лодка или в басейна, тя ще се задържи на повърхността. Това ви позволява да оставите телефона си на сухо и защитено място и да общувате спокойно посредством радиостанцията си.


Работа под вода

Ако представата ви за приключения включва гмуркането и престоя под вода, то тогава Uniden PMR1189-2CK е чудесен избор за поддържане на връзка. Устройството покрива стандарт JIS7, който гарантира безпроблемна работа и след 30 минути, прекарани на дълбочина до 1 метър.


Тон разбрано

Радиостанцията е снабдена с функцията "Тон разбрано“. Тя представлява музикален тон, който чувате, когато някой от другите участници в разговора е освободил бутона за излъчване. Така потребителите ще знаят кога сте приключили с изречението си и очаквате техния отговор. Тази функция не позволява на потребителите да говорят едновременно по радиостанциите си, което би предизвикало объркване и би възпрепятствало безпроблемното протичане на комуникацията.


 

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.